skip to Main Content
Menu

SPORTKANSEN VOOR KINDEREN

Jeugdsportfonds Zwolle geeft sportkansen aan kinderen van 6 tot 16 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen, tot een maximum van € 225,- per jaar.

Waarom Jeugdsportfonds nodig is

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien meer dan 384.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum (dat is 1 op 9 kinderen). Ca. 150.000 kinderen uit deze groep participeren helemaal niet. Omdat in deze gezinnen sporten niet bovenaan het lijstje staat bij het verdelen van het inkomende geld, lopen hun kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Terwijl sporten juist een heerlijke manier is om je energie kwijt te raken. En door te sporten kan een kind zich ontwikkelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin waarin het kind leeft.

Sporten is gezond

Met sporten komen kinderen in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Regels die ze vaak thuis en op school niet meekrijgen. Investeren in sporten voor kinderen betekent voor hen een grotere kans op een goede toekomst en verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag. Daarnaast is sporten ook belangrijk om overgewicht tegen te gaan onder de jeugd in Nederland.

Onze missie: Alle kinderen moeten kunnen sporten.

Stichting School of Self Defence werkt samen met Jeugdsportfonds Zwolle. Wil je in aanmerking komen voor het fonds of meer informatie? Kijk dan op de website van Jeugdsportfonds Zwolle.

Back To Top
×Close search
Zoeken