Over ons

Over ons

Hoe geef je grenzen aan? Waaraan herken je (op tijd) boze, verdrietige of blije gevoelens? Hoe leg je makkelijk contact om vervolgens vrienden te maken? Stichting School of Self Defence helpt kinderen, jongeren en volwassenen om fysiek en mentaal sterker in het leven te staan.

Al jaren horen we in het nieuws dat onze samenleving verandert. Er is meer agressie op straat en op scholen. Misschien niet altijd zichtbaar, maar voor veel mensen wel voelbaar. Wij geloven dat we samen onze maatschappij veiliger kunnen maken. Want: als we zelf weerbaarder zijn, dan wordt de wereld om ons heen dat ook!

Veel kinderen en volwassenen vinden het lastig om:

• Voor zichzelf op te komen
• Grenzen aan te geven
• Contacten te leggen

Skills
Wij noemen dit levensvaardigheden. En wij geloven dat iedereen deze skills kan leren! School of Self Defence is een stichting waar je samen met professionele begeleiders kunt werken aan:

• Zelfvertrouwen
• Sociale vaardigheden
• Weerbaarheid
• Assertiviteit

Maatschappelijk
De trainingen die we geven, zijn erop gericht om maatschappelijk actief te worden. De cursisten leren om logisch te handelen, zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen. Onze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Want wij geloven: (zelf)vertrouwen komt van binnenuit. Ongeacht je fysieke kracht, leeftijd of geslacht.

We leren onze cursisten om op tijd hun grenzen aan te geven, verschillende gevoelens te herkennen of grensoverschrijdend gedrag te stoppen. Zo sta je als leerling aan het eind van de cursus sterker in je schoenen én in het leven.

Logo
Ons logo staat voor drie verschillende aspecten van onze trainingen. Allereerst zie je een hand die een klap afweert of voorkomt. Ten tweede zie je een ontspannen gezicht, vol zelfvertrouwen. Als derde kun je ons logo interpreteren als een vlammetje; dit staat voor waakzaamheid en respect.

Over onns