senioren en veiligheid skip to Main Content
Menu

Senioren en veiligheid

De maatschappij krijgt steeds meer te maken met agressie en ook onze ouderen in de samenleving ontkomen hier niet aan. Senioren kunnen bijvoorbeeld jongeren in hun wijk soms als beangstigend ervaren en omdat zij misschien wel eens slachtoffer zijn geweest va een straatroof of babbeltrucs kunnen wij u een workshop Senioren en Veiligheid aanbieden.

Samenwerking

Met onze samenwerkingspartner Harry van Schaik ‘Active and Involved’ geven wij al 3 jaar les in de gemeente Utrecht en Barneveld omtrent dit onderwerp op het gebied van ‘Omgaan met babbeltrucs’ en ‘Omgaan met agressie’.

 

 

 

Wat kunt u verwachten tijdens de workshops

Tijdens de workshops Senioren en Veiligheid wordt gebruikt gemaakt van het ABC-concept waar het gaat om voorkomen van agressie en wanneer men in een situatie terecht komt met agressie. Afhankelijk van de behoefte wordt er dieper in gegaan op bepaalde elementen.
– A staat voor Alert zijn
– B staat voor Bounderies/Borders
– C staat voor Combattechnieken

Tijdens de workshops wordt er door de ervaren trainers rekening gehouden met de lichamelijke capaciteiten.

Babbeltrucs

Jaarlijks worden er „minstens” 800 mensen in Nederland slachtoffer van de babbeltruc, zegt Sybren van der Velden, werkzaam bij de politie als landelijk coördinator inbraak en gespecialiseerd in de babbeltruc. Het zijn vooral oudere mensen die slachtoffer worden, volgens de politieman. „De generatie van het touwtje door de brievenbus is goed van vertrouwen en super behulpzaam, zo zijn ze gewoon opgevoed. Ze zijn gewend om voor een vreemde de deur open te doen.”

Truc van drie jonge meisjes

Joke van Konijnenburg (97): „Bij een vriendin stonden er eens drie jonge meisjes voor de deur. Ze werkten aan een werkstuk voor school over de Tweede Wereldoorlog, zeiden ze. Maar toen ze weer weg waren bleek haar portemonnee ineens weg. Ze had net geld gepind voor vakantie.”

Bron: NRC

Workshop Senioren

  • Bewustwording
  • Zelfvertrouwen
  • Rollenspel
  • Plezier

INTERESSE of meer informatie?
Neem dan CONTACT met ons op.

Back To Top
×Close search
Zoeken